0
0
Subtotaal:
€0,00
  • Uw winkelwagen is momenteel leeg
Voorkom de 'Corona'-rug

Voorkom de 'Corona'-rug

Dat minuscule organisme Corona heeft de wereld inmiddels flink in zijn greep. Onzichtbaar, maar bedrijven, dienstverleners, scholen, overheid, zorg, horeca, sport en cultuur ondervinden dagelijks zijn houdgreep. Dat we een kennis- en diensteneconomie zijn ervaren we nu in volle omvang. Kenniswerkers doen aan sociale onthouding, hebben hun kantoren verplicht verlaten en werken massaal thuis.

Als projectinrichter en leverancier van kantoormeubilair zijn we bezorgd om het thuis werken. Op kantoor gelden strikte normen voor kantoormeubilair. Maar thuis, gelden die normen daar ook? Die vraag wordt ons dagelijks meermaals gesteld.

De Arbowet verplicht werkgevers tot het inrichten van een veilige en gezonde werkplek. Voor plaatsgebonden beeldschermwerk van meer dan 4 uur per dag is een werkplek vereist die voldoet aan de daarvoor geldende normen. Het gaat te ver om die normen in dit blog uit te kauwen. Het komt er op neer, dat ook thuis een goed instelbare stoel en een goed instelbaar bureau vereist zijn. Een week op een eetkamerstoel is nog wel te overbruggen. Maar als het advies van sociale onthouding langer aanhoudt, en daar lijkt het echt wel op, volstaat die eetkamertafel en -stoel niet meer. Het is dan wachten op een nieuwe golf van fysieke klachten in het bewegingsapparaat. Zouden we dan binnenkort in navolging van RSI, de Texting Thump of Tinda Finger spreken over de ‘Corona-rug’. Corona is een besmet woord vanwege de enorme maatschappelijke impact. De 'Corona-rug' moet coûte-que-coûte voorkomen worden. 

Anticiperen en faciliteren dus. Het is aan het management van bedrijven om de thuiswerker een goede stoel en een goed bureau aan te bieden. HAHEBO neemt ook haar verantwoordelijkheid. Tijdens de Corona-crisis passen we op nieuwe en jong gebruikte bureaus en bureaustoelen een aantrekkelijke korting toe van 20%. Zo voorkomen we samen het ontstaan van rugklachten.

Bestellen van kantoormeubilair voor de thuiswerkplek is eenvoudig. Ga naar onze webshop www.hahebo.nl, vul de kortingscode ‘THUIS’ in op de ‘Verzending’-pagina en de korting wordt direct verrekend.